Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Mutumutu je mezi 10 nejlepšími českými startupy

Čtení na 1 min
Spolupracovnice | 10. září 2018

Mutumutu je mezi 10 nejlepšími českými startupy

Organizátoři světové startupové soutěže Seedstars World zařadili Mutumutu do TOP 10 nejlepších českých startupů.

Seedstars World, kterou organizuje švýcarská investiční nadace, je největší globální soutěž tzv. seed startupů. „Jsou to startupy, které jsou na startu, teprve se rodí, často ještě nemají velkého investora,“ vysvětluje Jindřich Lenz, spoluzakladatel Mutumutu a dodává: Je nám ctí se mezi ně dostat, protože jsme ještě náš projekt pořádně nerozjeli. Konkurence je dobrá, většinou už je na trhu a funguje. Cílem je nalákat nového investora, aby projekt mohl růst.“

Vítěz z České republiky postoupí do evropského výběru a vyhraje all-inclusive výlet do Švýcarska na celosvětový summit. Tam se startupy z celého světa utkají nejen o globální titul, ale i o zajímavé odměny. V přepočtu třeba 11 000 000 korun. To se hodí každému startupu.

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se

„Byli jsme jediný startup, který zatím funguje jen v testovacím provozu pro lidi z Mutumutu a jejich kamarády a rodiny. Takže i když jsme nevyhráli, už jen fakt, že jsme se dostali do desítky, pro nás byl úspěch, hodnotí Lenz s tím, že vyhrál startup, který v roce 2020 očekává příjmy ve výši jedné miliardy eur. „Oproti nim jsme stále extrémně malí. Ale Mutumutu se všem líbilo. Měli jsme tříminutovou prezentaci před odbornou porotou, byli tam investoři, startupová veřejnost a lidé chtěli vědět o Mutumutu víc.

Lenz dodává, že získat nějaké ocenění mezi startupy je vždycky dobré. V dobrém slova smyslu to na Mutumutu klade ještě větší očekávání. Zvlášť když nám 500 lidí už dalo svůj kontakt a chtějí si Mutumutu otestovat hned, jak se naplno rozjede,“ říká s úsměvem.

Jindřich Lenz při prezentaci startupu Mutumutu