Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Mutumutu se na festivalu Future Port Prague dotklo budoucnosti

Čtení na 2 min

Mutumutu se na festivalu Future Port Prague dotklo budoucnosti

Mutumutu, Filip a Sofie a Pointa, další projekty ze startupové líhně Creative Dock, se představily veřejnosti na dvoudenním technologickém open-air festivalu v Holešovické tržnici. Praha se 6. a 7. září stala evropským epicentrem technologií budoucnosti. Představily se tu nové energie, umělá inteligence, jiné reality i vize budoucnosti pojišťovnictví, finančnictví nebo péče o zdraví.

Autor: Future Port Prague

Na dvoudenním Future Port Prague v Pražské tržnici se představilo více než 100 vystavovatelů. Z Creative Docku to kromě online pojištění Mutumutu byli také Filip a Sofie, kteří kolem sebe začínají tvořit komunitu lidí a s ní mění svět peněz, či nová nakladatelská služba Pointa. Z jiných líhní tu byly domy budoucnosti, elektrická auta, superpočítače, drony, roboti, 3D tiskárny či nanotechnologie. Často tu byly k vidění a někdy i otestování světové vychytávky z daných oblastí.

Prezentační a výstavní stánek z Creative Docku

Spoluzakladatel Wikipedie i inženýrka z NASA

Přijely desítky řečníků z Evropy i Spojených států. Hvězdy oborů. Třeba Anita Sengupta, kosmická inženýrka NASA a viceprezidentka jedné ze společností Virgin miliardáře Richarda Bransona, dále americký futurolog, přispěvatel magazínu Forbes a bývalý viceprezident společností Disney a AOL Charlie Fink nebo spoluzakladatel Wikipedie Larry Sanger.  

Během celé akce probíhaly praktické workshopy pro účastníky konference i festivalu zaměřené na to, jak využívat technologie a metody exponenciálního leadershipu. Za pomoci lektorů lidé vyráběli chatboty, studovali blockchainy, sestavovali kryptotrezory, zkoumali nanovlákna či zkoušeli virtuální realitu.

Náš technologický startup změnil pojištění života

Online pojištění Mutumutu se tu nepředstavovalo náhodou. Změnili jsme pojištění života od základu. Bez luxusních aut, megalomanských kanceláří i drahé reklamy. Jsme insurtech, takže jsme spojili pojištění s technologiemi, jsme digitální, a proto dokážeme být levní a rychlí.

Tým lidí z Creative Docku

„Celý technologický festival byl fajn. Creative Dock ve svém stánku představil nejen Mutumutu, ale i další dva projekty z naší startupové laboratoře. Nebylo nás tam moc, protože s Mutumutu startujeme a lidé obtížně nacházejí čas. Ani jsme nestihli kompletní festival oběhnout. Ovšem lidé se na něm bavili a mnozí z nich nám nechali kontakt, abychom se jim ozvali, až to spustíme. Máme jich už celkem 500,“ zhodnotil Jindřich Lenz, spoluzakladatel Mutumutu.

Autor: Future Port Prague