Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Mutumutu na Rohlik.cz Startup Festivalu

Čtení na 2 min

Mutumutu na Rohlik.cz Startup Festivalu

Ve středu 26. září se v Praze na VŠE setkali malí i velcí startupisti na největší startupové akci svého druhu v hlavním městě. Studenti Vysoké školy ekonomické i veřejnost mohli poznat českou startupovou scénu v jeden den, na jednom místě a ve festivalové atmosféře.

Rohlik.cz Startup Festival se konal potřetí. Stejně jako v loňských ročnících byl i letos hlavní program jasný. Byl to veletrh malých i velkých startupů, při kterém měli návštěvníci jedinečnou příležitost poznat lidi, kteří za startupy stojí, nasát jejich příběhy a cenné zkušenosti. „Mladým jsme chtěli ukázat, co všechno mohou dělat během školy nebo i po ní. Abychom je inspirovali, představili jsme jim dva největší projekty, které v současnosti stavíme: Mutumutu a Filip a Sofie,“ vysvětluje Tomáš Příhoda z Creative Dock.

 

Nové online životní pojištění Mutumutu vrací lidem až 30 % z ceny pojistného za to, že sportují, starají se o sebe a nekouří. Zářijové testování uvnitř Creative Docku rozhýbalo hodně lidí a inspirovalo je ke změně životního stylu: „Už mám 30 % daných, tedy vlastně 25 %, protože kouřím. Chodím pěšky do práce, občas si půjčím Rekolo, se kterým Mutumutu spolupracuje, a jedu po městě na kole, snažím se taky víc chodit než jezdit MHD,“ bilancuje Příhoda.   


I Rohlik.cz Startup Festival chce inspirovat. Lidé, kteří se na něj přišli podívat, měli možnost blíže se s jednotlivými startupy seznámit a třeba si u některého z nich najít svůj „dream job“. Mohli si také zúčastnit některé z přednášek, workshopů, panelových diskuzí konzultací, na nichž mohli probrat své nápady a problémy se špičkami z praxe. Mezi těmi, kteří dokázali svůj nápad proměnit v úspěšný byznys, je i Tomáš Čupr, zakladatel společností Rohlik.cz, Slevomat.cz a DameJidlo.cz. Poradil, jak ze startupu stvořit velkou, ziskovou firmu i jaké chyby a poučení si ze svých projektů odnesl.