Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Proč a kdy uzavřít životní pojištění? Nejlepší čas je právě teď

Čtení na 4 min

Proč a kdy uzavřít životní pojištění? Nejlepší čas je právě teď

Je fajn, když vám někdo aktivně kryje záda v momentech, kdy řešíte výpadek příjmu například protože vážně onemocníte nebo se vám stane autonehoda a máte pak vážné zdravotní následky. Právě pro tyto chvíle je tady životní pojištění, které si u Mutumutu můžete založit úplně jednoduše online. A kdy byste se ideálně měli pojistit? Když je na vás někdo závislý, máte děti, hypotéku nebo třeba právě stavíte dům.

Představte si modelovou situaci: kamarády Karla a Petra. Karel je single třicátník na volné noze, který ještě bydlí u rodičů. Občas domů přinese peníze, občas ne. Nijak se tím ale netrápí, peníze pro něj pořád ještě nehrají zásadní roli. Petrovi je také 30, jen už má ženu a dvě děti. Žije s nimi v bytě na Vinohradech, který si pořídil na hypotéku. Tu splácí pravidelně každý měsíc. Nemít peníze je pro něj noční můra. Oba se nezávisle na sobě nabourají a skončí na tři měsíce v rehabilitačním centru v Kladrubech. Oba nemají životní pojištění.

Proč si pořídit životní pojištění? Pro případ, abyste nemuseli řešit výpadek příjmu například protože vážně onemocníte nebo se vám stane autonehoda a máte pak vážné zdravotní následky.

Jak dopadne Karel a co Petr?

Karel to nějak zvládá, výlohy za něj platí rodiče a až se uzdraví, postupně jim to začne splácet. Petr ale musí přes svou špatnou fyzickou i psychickou kondici najít co nejrychleji řešení, jak vydělat peníze, aby mohl splácet hypotéku a zvládl i nadále uživit svou ženu a dvě děti.

Životní pojištění je důležité zvážit, pokud je na vás někdo závislý, máte děti, hypotéku nebo třeba právě stavíte dům. A kdy by vás mohl ohrozit výpadek příjmu.
Životní pojištění je důležité zvážit, pokud je na vás někdo závislý, máte děti, hypotéku nebo třeba právě stavíte dům.

Možná že jste stejně jako Karel single a nad pojištěním jste se ještě nezamýšleli, ale věřte, že založením rodiny se vaše priority totálně promění. „Je to mentální skok. V mládí člověk přemýšlí nad tím, kam půjde o víkendu na párty, jestli pojede na hory teď, nebo za dva týdny, založením rodiny se nám ale myšlení otočí o 180 stupňů,“ říká Jindřich Lenz, spoluzakladatel online pojištění Mutumutu, které nabízí pojištění proti výpadku příjmů, invaliditě a smrti.

O pojištění je dobré začít přemýšlet ve chvíli, kdy je na vašem příjmu závislá i vaše rodina. „Nejdůležitější je zajištění rodičů. V letadle musíte také nejdřív nasadit dýchací masku sobě, až pak dětem,“ říká Lenz. Když onemocníte, můžete si tak i v nemoci udržet svůj obvyklý příjem a vědět, že vaši blízcí budou moci žít, jak byli i dřív zvyklí. Život tak běží alespoň částečně v obvyklých kolejích. U Mutumutu se můžete pojistit, kdykoliv uznáte za vhodné. Ale jak někdy praví klasik, včera bylo pozdě.  

Když onemocníte, můžete si díky Mutumutu udržet svůj obvyklý příjem. Život tak běží alespoň částečně v obvyklých kolejích.

Žádné výjimky ani nesrozumitelné smlouvy

Mutumutu kopíruje sociální systém, nic dalšího nepřezkoumává a zbytečně nezdržuje s výplatou peněz. Nenajdete v něm žádné nesrozumitelné smlouvy plné výjimek pod čarou. Všechno se vejde přehledně na pár stran, všechno zvládnete uzavřít sami. „Pojištění, která děláme, nejsou unikátní. To dnes nabízí různé instituce. Unikátní jsme v tom, že nemáme výjimky, výluky, komise, nepotřebujeme sáhodlouhá vysvětlování. Víme, že pokud vás zranění či nemoc vyřadí z práce, máte svých starostí dost,“ dodává Jindřich. Život máte jen jeden, je proto dobré jej prožít naplno a vědět, že i když se vám něco stane, nejste v tom sami. Ruský spisovatel Tolstoj jednou řekl, že rodina je jednou z nevyhnutelných podmínek štěstí. Co myslíte, měl pravdu?

Mutumutu podporujeme ty, kteří myslí pozitivně a mají rádi zdravý životní styl. Za radost ze sportu odměňujeme vrácením 20 % z ceny pojištění. Dalších 5 % získáte za to, že nekouříte a 5 % za to, že chodíte na pravidelné lékařské prohlídky.