Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Nepečený borůvkový dort

Čtení na 1 min
Recept na zdravý borůvkový dort

Nepečený borůvkový dort

Pokud si svědomitě hlídáte štíhlou linii a čas od času se za to rádi odměníte něčím skutečně dobrým, máme pro vás jeden tip. Co takový zdravý, nepečený borůvkový dort? Připravila ho pro vás Pavlína Ondráčková, která čas strávený v kuchyni miluje.

„Jsem osobní trenérka, výživová poradkyně a lektorka, ale svoji práci nevnímám takto ohraničeně. Osobně se považuji za lifestylovou koučku. Pomáhám totiž svým klientům nastavit a vybudovat zdravé návyky ve stravování a zároveň je vzdělávám i v oblasti pohybu. Ve své praxi se zaměřuji především na redukci tuku, nabírání svalové hmoty a zlepšení celkové kondice,“ představuje se Pavlína. A teď už k tomu dortíku, který jsem sám ochutnal. A přidal si.

Ingredience na korpus:

100 g ovesných vloček
2 lžíce medu
3 lžíce kokosového oleje
špetka skořice
pohanková mouka a voda (dle potřeby)

Ingredience na ovocnou náplň:

1 sáček agaru
borůvková dřeň (či jiné rozmixované ovoce)
2 lžíce chia semínek
hrstka rozinek
stévie nebo med či cukr na doslazení
špetka skořice

Postup:

Rozmixujte vločky, olej, med a skořici v mixéru. Pokud je dortová forma malá, bude vzniklé těsto stačit. Pokud je však dortová forma větší, dávku zdvojnásobte nebo přidejte pohanku s moukou. Následně těsto zatlačte na dno formy. Dejte ho na chvíli do ledničky vychladnout.

Náplň připravíte tak, že agar smícháte s vodou a přivedete k varu, jak je uvedeno na jeho obalu. Přidejte chia semínka a rozinky, které před tím nechte chvíli nabobtnat, pak vložte i borůvkovou dřeň. Před tím, než to nalijete na korpus, to ještě oslaďte a ochuťte skořicí. Nalejte směs na korpus a dejte ztuhnout do ledničky. Dobrou chuť!

V Mutumutu podporujeme lidi, kteří jedí zdravě, sportují a nekouří. Nabízíme jim za to až 30 % z ceny pojištění zpátky.