Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Pět důvodů, proč se stát digitálním nomádem

Čtení na 2 min

Pět důvodů, proč se stát digitálním nomádem

Jejich život je ultimátní kombinace dovolené a kancelářské práce. Jejich základní vybavení? Laptop, smartphone, spousta kabelů, dobře nabitá powerbanka… a žabky. Digitální nomádi pracují na dálku, ať už z bungalovu na Bali, nebo třeba z kavárny v Madridu. Zkuste to taky.

 

Digintální nomád může mít kancelář všude, kde chce.
  1. Kancelářská nuda? Nehrozí

Každodenní šum vašeho open spacu už vám leze na mozek, z pableskujících zářivek vás bolí oči a největším vzrušením dne je pokec s Jitkou z HR u kávovaru? Nejvyšší čas to všechno vyměnit za šumění mořských vln, sluneční paprsky a setkávání s dalšími dobrodružkami i dobrodruhy z celého světa.

  1. Koníčky na dosah ruky

Už žádné náročné přesuny po pracovní době ani snaha nacpat do hodinové obědové pauzy jídlo, sport i zábavu. Digitální nomád má všechno na jednom místě, a když ho přepadne chuť se mezi dvěma projekty smočit v bazénu nebo jít načerpat inspiraci do muzea, prostě to udělá. Jen je dobré myslet na zlaté pravidlo: Nejdřív práce, potom surfování. Nebo naopak? To už záleží na vás.

  1. Podíváte se do světa

Na rovinu: komu stačí čtyři týdny dovolené ročně? Jako digitální nomád se stanete nositelem jakéhosi paradoxu, nejste totiž na dovolené nikdy a zároveň jste na ní pořád. Můžete cestovat z místa na místo s batůžkem na zádech. Nebo sbalit kufry a na celou sezonu zakotvit třeba na Kanárech. Každopádně uvidíte větší kus světa než z okna do vnitrobloku vaší kancelářské budovy…

  1. Budete produktivnější a plní nápadů

Agentura TINYpulse, která se zaměřuje na spokojenost lidí v zaměstnání, vyzpovídala pětistovku zaměstnanců amerických firem. 91 % z nich prozradilo, že když pracují na dálku, udělají toho víc a v kratším čase, než kdyby seděli v kanceláři. Ekonom Glenn Dutcher zase zjistil, že ačkoli rutinní úkoly se v kanclu zvládají lépe, kreativní práce si přímo říká o změnu prostředí. Detašovaní kreativci jsou podle jeho průzkumu nápaditější a jejich produktivita se zvyšuje o 11 až 20 %.

  1. Můžete se vymluvit na časový posun

Nestíháte? Napište klientovi, že je to vinou časových pásem. Beztak se v tom nikdo nevyzná. Pozor, nezneužívat!

 

Nejdřív práce, potom zábava. Nebo naopak?

 Mutumutu podporujeme freelancery, kteří pracují sami na sebe. Pojistíme je za stejných podmínek jako zaměstnance.