Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Proč se ženy koupou nahé raději než muži

Čtení na 8 min

Proč se ženy koupou nahé raději než muži

Holky nahé koupání v přírodě překvapivě milují víc než kluci. I přes všechny ty hygienické obavy a strachy z nemocí. Proč?

V redakci mám špatnou pověst. Dvanáct let jsem pracoval v časopise Maxim, kde bylo mým denním chlebem prohlížet si fotky nahých holek, na focení jsem modelkám upravoval tanga, a když jsem psal článek o kvalitě vína, testoval jsem ho rovnou na polonahých modelkách. Aby to nebylo málo, byly i články, kde jsme byli naopak já i kolegové kompletně nazí. Když jsem nedávno v pořadu Fuckup Night představoval svůj projekt Audiopill, vzal jsem si před několik stovek lidí na sebe jen boratky. 

Mohu tedy zodpovědně prohlásit, že se nestydím. Možná proto jsem od jinak stydlivé kolegyně jednoho dne dostal mail: „… napiš o tom, jak je to skvělý, koupat se nahý. To je přesně pro tebe!“ Ne tak docela. Jsem muž.

 Obrovská, velká ryba

Na základě vlastního průzkumu jsem zjistil, že znám víc žen než mužů, kteří milují přírodní koupačský naturismus. I ta nejupejpavější holčičí stvoření milují „spojení s přírodou“ a „ten skvělý pocit svobody“. Jak to? U mě jako zástupce mužů tomu tak zdaleka není. Jasně, i když nemám plavky, s radostí vlítnu do rybníka, i kdyby na mě nakrásně někdo zíral. Ale že bych si užíval ten pocit nahoty ve vodě? To úplně ne. 

Pod vodou podvědomě cítím nebezpečí a bojím se o své náhle bezbranně se vznášející „nádobíčko“.

Tak nějak podvědomě cítím nebezpečí a bojím se o své náhle bezbranně se vznášející „nádobíčko“. Možná se bojím, že připlave ryba a zakousne se (rozhodně to v mých představách nebude kapr), možná mám jen ten ikonický pocit strachu z neznámého, tedy „nahý v trní“, kdy na mě v mých představách okamžitě útočí všechny stvůry oceánů a hodování samozřejmě začnou mou nejpoživatelnější částí – mým penisem. Přitom vodu miluji. Ale v plavkách, prosím.

 Bezpečnost nade vše 

Příroda to totiž zařídila chytře. Ve vodě se mužům scvrkne penis na nejmenší možnou velikost a varlata zajedou do těla. Není to pro pobavení pohlížejících žen, ale pro bezpečnost našich možná nikdy nenarozených dětí. Tohle ženy neřeší.

 Nebývají však ženy přeci jen stydlivější? Nevím. Stud už, oproti mému megakonzervativnímu dospívání, není můj případ. Zato vím, že když už se někdo stydí, u mužů je větší rozdíl plavky versus nahota. U nahých žen totiž nic nového oproti těm v plavkách nespatříte. Možná i proto mají navzdory zavedeným představám ve skutečnosti menší psychický blok pro nudistické choutky. Tohle vše mi vyšlo z ankety, kterou jsem uspořádal mezi přáteli. Zde je několik nejpozoruhodnějších odpovědí:

 Zuzka (29): Vždycky nahá!

Začalo to asi z hecu při nočních koupačkách, pak to přešlo na exhibicionismus a teď už je z toho jen čisté pohodlí i skvělý pocit svobody. Plavky vnímám jako takový společenský konstrukt, aby měli lidé pocit, že nesmí čurat do bazénu.

Ženy se v průměru koupou nahé raději než muži.

Robin (45): Nikdy se tam nepotkáme

Strašný zvyk ukazování si fotek z dovolených, to je samo o sobě většinou trapas. A když se k tomu přidá ještě podobný trapně-traumatický zážitek, jako jsem měl já, před lidmi se nechcete svlékat už nikdy. Tady je:

To tak jednou sedíš doma u kamaráda z dětství a ten nemá lepší nápad než ti ukazovat, jak si pěkně udělal fotoknihy, do kterých našvihal fotky z dětství. My to doma měli jednoduché, do zahraničí jsme za bolševika nejezdili, a tak naše letní fotky jsou jen ze slovenských hor, s krosnami na zádech a OBLEČENÍ.

Kámošova rodina ale jezdila pravidelně k Balatonu a Baltu. No a nikdy mi už z hlavy nevymizí v té fotoknize hrdě umístěná fotka z dederácké nudapláže, kde mezi pupky soudruhů a povislými prsy soudružek stojí a do objektivu hledí kámošova šťastná socialistická rodinka – dodnes nechápu, jak je možné, že mne mohutný bobr jeho matky a zvadlý úd jeho otce nestraší po nocích. Takže toto je jediná moje asociace s nudapláží – upoceno, zvadlo, NDR. Čiže buďte v klidu, nikdy se tam nepotkáme.

Nuda pláž není pro každého.

Veronika (31): Koupu se nejraději nahá

Jako malé (jsme 3 sestry) nás máma vždy vypravila s taťkou a jeho partou baskeťáků na vodu a táta nás v kempu moc neřešil. Takže jsme tam většinou lítaly celou dobu nahaté a jedly, co nám která teta dala. Takže je to pro mě od mládí docela přirozené. Teď už se mezi lidmi stydím, takže to řeším bikinami. Když jsem někde u přírodního koupání sama nebo sama s přítelem nebo sama s kamarádkami, jdeme donaha!

Marek (29): Proti plavkám nic nemám

Klidně tam skočím nahý, když jsme někde v Alpách u jezera, ale nijak to nevyhledávám. Plavky mi nevadí. 

Martina (37): Lidé nevypadají dobře

Koupat se bez plavek někde, kde mám jistotu, že mě nikdo nemůže vidět, je příjemné, ale to jsem udělala asi jen třikrát v životě někde u moře daleko od lidí. Jsem estét a opravdu málokdo vypadá nahý dobře. Nudapláže tak rozhodně nevyhledávám. 

Lucka (27): Koupu se ráda nahatá

Ale jen tam, kde nikdo není, a je to ten nejlepší pocit na světě.

Marek (41): Dost se stydím

Při koupání nahatý bych neriskoval, že tam přijede školní zájezd a moje pohozené spoďáry se ocitnou v kroužku zkoumavě koukajících učitelek a k tomu 50 dětí s nachystanými mobily. K tomu všemu si prostě nedovedu představit, že bych se na veřejnosti producíroval jen tak, nahatý.  

 Lenka (24): Je to skvělé!

Připadám si jako divoženka, mám pocit absolutního splynutí s přírodou. Když do toho ještě prší, tak je to úplně nejlepší. Odmala jsme s rodinou a přáteli jezdili v létě do hor a koupali se v řekách a jezírcích. V pubertě se to na čas zlomilo, to jsem se ráda koupala v plavkách dokonce i v soukromí. V plavkách jsem si připadala víc dospělá. Poslední roky se to ale zase vrátilo zpět. Baví mě ta jednoduchost. Že je člověk vždy připraven rovnou skočit do vody. Stačí jen svléknout oblečení. 

Bez plavek si přijdu jako divoženka.

Jáchym (27): Nemám nic proti

Pro mě je to čistě praktická věc. Když jsi u moře a nemáš plavky, tak tam prostě skočíš bez nich. O to je to příjemnější, když se kousek od tebe koupou roštěnky, taky bez plavek. 

Bára (23): U moře jsem vždy nahoře bez

Hlavně z důvodu opalování, ale protože je mi to i příjemnější. Málokdy řeším, jak moc se to hodí, a dodržuju plavky, jen když se na to na tom místě opravdu necítím. Je to obrovský pocit svobody. Když jsem byla s kamarádkou v Miami, koupily jsme si víno a ve tři ráno se rozhodly jít na pláž. Do vody jsme šly i přes strach ze žraloků, kteří tam v tu chvíli kroužili. Protože ten obří měsíc, co tam byl, byl tak magický a k tomu ta nahota…

 David (32): Koupání bez plavek miluju

Když mi bylo dvacet, tak jsem řešil, jak se na mě kdo dívá, ale teď je mi to už celkem jedno. Ten pocit, když plavu venku bez plavek, bych rozhodně nechtěl zapomenout.

Jde to i bez plavek.

 Nadšené nahatice z naší redakce mě přesvědčovaly: „Můj kluk se ale taky koupe v přírodě rád nahý.“ Nebo: „Původně to neměl rád, ale se mnou už nechce jinak.“ Musím ale dodat, že tenhle argument je vysoce zavádějící. Nejen pro podjatost zprostředkované odpovědi, ale i proto, že všechny zmíněné respondentky jsou opravdu hezké! 

A co vy? Berete s sebou příště plavky, nebo je necháte doma? 

Mutumutu podporujeme ty, kteří mají rádi pohyb. Ať už do vody nosí plavky nebo ne. Za radost ze sportu odměňujeme vrácením 20 % z ceny pojištění. Dalších 5 % získáte za to, že nekouříte a 5 % za to, že chodíte na pravidelné lékařské prohlídky.