Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Mutumutu: Léto na vlně úspěchu 

Čtení na 2 min

Mutumutu: Léto na vlně úspěchu 

Vyhráli jsme první cenu v prestižní soutěži Insurtech Europe, kterou podporuje mezinárodní platforma Plug and Play. Její šéf a zakladatel Saeed Amidi o Mutumutu při té příležitosti prohlásil: „Líbí se mi, protože odvážně mění pravidla životního pojištění. Po dlouhé době vidím něco tak jednoduchého, srozumitelného a fér.“

Vyhráli jsme první cenu v prestižní soutěži Insurtech Europe, kterou podporuje mezinárodní platforma Plug and Play. Programová ředitelka insurtechové sekce soutěže Dr. Xenia Poppe při té příležitosti prohlásila: „Nemůžeme se dočkat, až začne působit i na evropském trhu a posune tak celé pojišťovnictví zpátky k jeho kořenům.

Vyhráli jsme první cenu v prestižní soutěži Insurtech Europe, kterou podporuje mezinárodní platforma Plug and Play.

Příležitost pro startupy 

Platforma Plug and Play spojuje startupy, korporace a investory a vznikla před třemi lety. Vedle centrály v Silicon Valley má pobočky v Pekingu, Mnichově, New Yorku, Singapuru a Tokiu. Program „Insurtech Europe powered by Plug and Play“ usnadňuje startupům jejich rozvoj a zprostředkovává aktuální příležitosti k podnikání v oblasti online pojištění. 

„Soutěž nenabízí žádnou finanční odměnu, největší odměnou je propojení jednotlivých startupů s renomovanými firmami či investory. Vítězství v programu nám otevřelo dveře na další trhy nejen v Evropě,“ říká Jindřich Lenz, zakladatel Mutumutu. 

Vítězství v programu otevřelo Mutumutu dveře na další trhy nejen v Evropě.

Bohatý ekosystém

Mezi finálních osmnáct startupů patřil třeba DynaRisk, první mezinárodní kyberbezpečnostní bodový systém, společnost Fjuul, díky níž mohou pojišťovny dávat dohromady nabídky konkrétním pacientům, protože v reálném čase sbírá jejich data, nebo aplikace HealthyHealth, která zase data používá k identifikaci a prevenci zdravotních rizik.

V soutěži jde především o propojení s investory a renomovanými společnostmi.

Všechny startupy, které prošly čtyřměsíčním programem, se podle slov Aliho Safaviho, globálního ředitele společnosti sekce Insurtech Plug and Play, stanou součástí bohatého ekosystému platformy. „V soutěži jsme si potvrdili, že to, co děláme, má smysl, že je o tento druh pojištění i náš preventivní program zájem, shrnuje Jindřich.

Že to vše má smysl, navíc dokazují i čísla: Mutumutu k dnešnímu dni kryje zákazníky už na více než miliardu korun. 

V Mutumutu měníme to, jak může životní pojištění vypadat – a to hlavně pro zákazníky – jasné, srozumitelné, férové a motivující. Pomocí mobilní aplikace jim navíc vracíme až 30 % z pojistného za to, že nekouří, sportují a chodí na pravidelné zdravotní prohlídky.