Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Který den je na uzavření pojištění nejlepší? Odborníci to vidí jasně. 

Čtení na 4 min

Který den je na uzavření pojištění nejlepší? Odborníci to vidí jasně. 

Podstatou prevence je investice do budoucnosti – ať už se týká vašeho zdraví, nebo pojištění jako takového. Když se o sebe staráte dnes, ušetříte si hromadu problémů v budoucnosti. V okolních státech (hlavně směrem na západ) je životko standardní součástí dlouhodobého finančního zajištění jednotlivců i rodiny. 

Foto: Picsea

Pojištění během korony

Běžně myslí na pojištění málokdo. V kolotoči práce, rodiny a občasných koníčků často nejsme ochotni trávit čas procházením sáhodlouhých pojišťovacích smluv nebo schůzkou s poradcem či přímo zástupcem pojišťovny. Zvlášť, pokud jsme v daný moment my i naši blízcí zrovna zdraví. Světová pandemie Covid-19 nicméně s tímhle pocitem „nedotknutelnosti“ výrazně otřásla. 

Když na vás něco leze, je pozdě

Pojištění dnes řeší i ti, pro které nedávno bylo na posledních příčkách žebříčku priorit. Důležité je ale pojistit se včas. Mutumutu sice nemá dlouhé karenční doby od podpisu smlouvy do okamžiku, kdy začne pojistka krýt nejen úrazy ale i nemoci, ale rozhodně ho není možné uzavřít až ve chvíli, kdy na vás něco leze, a pak očekávat finanční plnění. Pracovní neschopnosti způsobené nemocí jsou kryté až po 3. měsíci od začátku pojištění,“ upřesňuje Míša, která se stará v Mutumutu o zákazníky.

„Včera jsem upadl. Když se teď pojistím, zaplatíte mi to?“

“Lidé nám občas volají, že už jsou na pracovní neschopnosti nebo mají přiznanou invaliditu, a ptají se, jestli jim tuhle událost budeme plnit, když se teď pojistí. Nedávno volal pán, který si pohmoždil koleno. Chtěl vědět, jestli mu budeme případnou pracovní neschopnost plnit, když se pojistí. Češi obecně na preventivní ochranu moc nemyslí a začnou se o pojištění zajímat až ve chvíli, kdy se něco stane nebo marodí déle, než původně čekali. To je už ale bohužel pozdě,” krčí rameny Míša.

Odborníci tedy s trochou nadsázky říkají, že nejlepší den na uzavření pojištění už byl – protože nejlepší je taková pojistka, která vás kryje už dnes. Druhý nejlepší den je tudíž dnešek. Aby pojistná ochrana naběhla co nejdříve. Jak říká jedno čínské přísloví: „Kdo sází strom dnes, těžko může čekat, že bude v jeho stínu odpočívat už zítra.”   

A kdy začít řešit svoje zdraví?

Že Češi nejsou zvyklí moc myslet na budoucnost víme. V posledních letech k nám nicméně začínají pronikat „západní a severské“ trendy týkající se zdravého životního stylu. O co jde? Třeba o pravidelný kondiční běh nebo saunování. Ne nadarmo patří třeba Norsko mezi země s nejvyšším věkem dožití v celé Evropě. Každá maličkost, kterou pro sebe dnes uděláte, je chytrou investicí do budoucnosti. Sedíte několik hodin denně u počítače, kouříte nebo sport vídáte jenom v televizi? Jestli je vám třicet, je to vaše volba. Za pár let se ale ozvou bolesti zad nebo zaklepe na dveře některá z řady chorob souvisejících s pasivním trávením volného času. 

Každý krok se počítá

Není potřeba rovnou lámat rekordy. V Mutumutu si ceníme každé snahy o zlepšení. Proto našim klientům vracíme až 30 % pojistného. Každý má jiné možnosti a záleží jen na vás, jaký bonus si zvládnete „vysportovat“. Je nám jasné, že máma tří dětí má jiné časové možnosti než dvacetiletý mileniál na volné noze. Rozdíl je také v tom, jestli sportujete pro radost nebo se vracíte do běžného života po úrazu. Mutumutu ale fandí všem, kteří se díky sportu a odpovědnému přístupu snaží předejít problémům se zdravím nebo si zdraví zlepšit.


Náhlé životní zvraty člověk nikdy nečeká. Může se to stát, i když sportujete a jíte zdravě. Jednoduché online životní pojištění Mutumutu vás na eventuální výpadek příjmů pojistí. Takže pak v nemoci, kdy máte hlavu plnou jiných starostí, nemusíte řešit finance. A můžete si udržet finanční standard jako dřív.