Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Pomáháme i v časech korony

Čtení na 6 min

Pomáháme i v časech korony

Zatímco se v době vrcholící koronavirové krize scházely krizové štáby a ekonomové vypočítávali ztráty, světová média chválila obyčejné Čechy, kteří doma šili tehdy nedostupné roušky. Už méně se ale píše o tom, že i firmy se snaží pomáhat. Možná nenápadněji, ale o to výrazněji – třeba i Mutumutu. 

Foto: Ani Kolleshi

Mutumutu jde v pojištění odjakživa proti proudu. Místo smluv s desítkami stran, podmínek a výjimek jsme přišli se smlouvou na pár stránek. A stejného přístupu se držíme i během epidemie. Zatímco cena jiného životka s rizikem narůstá, my ho teď těm nejohroženějším (pracovníkům zdravotnických zařízení) budeme dávat  na 3 měsíce zadarmo. Počínaje 5. květnem stačí, aby si zdravotníci uzavřeli naše životní pojištění online a kdyby se naplnily smutné zkušenosti ze zahraničí a stali se obětí COVID-19, vyplatíme blízkým bez vytáček 1 milion korun. 

Neumíme vyrobit vakcínu, ale pomáhat můžeme

Důležité je, že nabídka nemá žádné háčky a po uplynutí 3 měsíců se pojištění samo zruší. Nechceme, aby se zdravotníci museli stresovat, jestli už nepřekročili stanovenou dobu a nebudou muset začít za pojištění platit, když jsme jim ho původně nabídli jako benefit zdarma. „Vážně nejde o strategii, jak získat nové pojištěnce. To bychom se museli hanbou propadnout,“ říká zakladatel Mutumutu Jindřich Lenz. 

„Zkušenosti ze zahraničí ukazují, že zdravotníci jsou jednou z nejohroženějších skupin obyvatelstva, protože do kontaktu s koronavirem přichází nejvíc. Nedokážeme jim dodat vakcínu ani zázračné léky, ale můžeme pomoci alespoň tím, co umíme nejlépe – finančně ochránit jejich blízké životním pojištěním,“ dodává. 

Podporovali jsme #energiilekarum

Pojištění zdarma ovšem není jediný způsobem, jak Mutumutu pomáhalo všem, kteří stojí v první linii boje s virem a riskují své životy. Pojištění se zapojilo i do veřejné sbírky #energiilekarum organizované přes portál Donio.cz a za každou uzavřenou smlouvu v dubnu přispělo 1 200 Kč na energetické balíčky pro zdravotníky bojující s covidem.

Zdravotníci obdarování energetickými balíčky ze sbírky #energiilekarum
Zdravotníci  s energetickými balíčky
Zdravotníci obdarování energetickými balíčky ze sbírky #energiilekarum


Testujte se online

Mutumutu je první čistě online životní pojištění u nás, takže nepřekvapí, že i v boji s koronavirem prosazuje moderní online řešení. Právě Mutumutu iniciovalo a podílelo se na vzniku prvního indikativního testu na COVID-19 podle metodiky Světové zdravotnické organizace (WHO). Test, který následně vznikl ve spolupráci s Creative Dockem a dalšími technologickými firmami, Ministerstvem průmyslu a obchodu, Linkou 1212 a Ústředním krizovým štábem ČR, pak zdarma dalo k dispozici lékařům a veřejnosti. 

Test kdykoli snadno najdete na https://koronavirustest.online/. Použilo ho už skoro 100 000 uživatelů. Smyslem testu je ulehčit přetíženým telefonním linkám a hlavně zdravotníkům, které bylo zejména v počátcích epidemie potřeba chránit před náporem lidí, kteří byli logicky vyděšení a někdy čekárny zaplňovali i s banálními příznaky. Je to dobrý nástroj pro všechny, kteří se potřebují zorientovat v informačním balastu kolem Covid-19. Nemůže nahradit diagnostiku lékařem, ale pomůže, aby k lékařům doputovaly jen relevantnější dotazy od pacientů,” hodnotil přínos testu Jan Slavík z informační linky 1212.

Koronavirus
Mutumutu vytvořilo první český online indikativní test na možnost nákazy virem COVID-19 podle metodiky WHO.

Informacemi proti covidu

Většina z nás sice není vystavena stejnému stresu a náporu jako lidé pracující v nemocnicích a ordinacích, nicméně i my ostatní se musíme denně vyrovnávat se situacemi, které jsme si ještě před pár týdny nedovedli představit ani v těch nejdivočejších snech. Předpokladem k úspěšnému přežití koronavirové epidemie ve zdraví fyzickém i duševním je také dostatek kvalitních informací. Z toho důvodu Mutumutu na svém blogu věnuje nákaze COVID-19 celou sekci s množstvím článků ověřených lékaři. 

Kvůli onemocnění COVID-19 se bohužel pozapomíná na existenci jiných zákeřných nemocí. Koronavirus pochopitelně nevymýtil rakovinu, srdeční choroby ani psychologické problémy, a tak Mutumutu ve spolupráci s neziskovkami Loono a Nevypusť duši šíří informace a vzdělává o prevenci ostatních nebezpečných onemocnění. 

Konkrétní pomoc konkrétním lidem

I koronavirus může přispět k tomu, že v životě každého z nás nastanou chvíle, kdy už pouhé informace nestačí. Situace, kdy máme pocit, že to prostě už nezvládneme a kdy nám může pomoci snad jen odborná psychologická konzultace. Již nějakou dobu v Čechách funguje portál Terap.io, který nabízí psychologickou pomoc online, což se v době koronavirové ukazuje jako téměř vizionářský počin. Klienti Mutumutu mohou u Terap.io využít 30minutovou konzultaci zdarma a zjistit, jestli by jejich problémy nepomohla řešit komplexní psychoterapie.

I psychické problémy mohou mít veskrze prozaickou příčinu, pokud se člověk kvůli koronaviru dostane do finančních potíží a nemůže pracovat. Kdybyste se v takové situaci ocitli a byli klienty Mutumutu, bezúročně vám odložíme platbu pojistného o tři měsíce. Všechno, co pro to musíte udělat, je zavolat naší Míše na zákaznickou linku a domluvit se.

Koronavirus
Tým Mutumutu jsou často lidé, kteří nebývali úplní sportovní nadšenci. Ale Mutumutu jim změnilo život. Doslova a bez ironie. 🙂

Šlápněte do pedálů

Mutumutu ale vždycky podporovalo i zdravý životní styl. Korona nekorona. Čím zdravěji žijete, tím levnější životní pojištění máte. No a protože neodmyslitelnou součástí zdravého životního stylu je dostatek pohybu, podporujeme iniciativu Do práce na kole. Cílem výzvy je motivovat co nejvíce lidí, aby dorazili do práce po svých, na kole nebo zkrátka jakoukoli jinou bezmotorovou formou přepravy.

Jsme hrdým partnerem desátého ročníku akce a s radostí věnujeme pětici nejlepších týmů zdravou snídani do práce na celý měsíc. Fyzická aktivita je totiž nezbytným předpokladem psychické pohody. A to zdaleka neplatí jen v době koronaviru.  A protože chceme jít příkladem, i v karanténě náš tým za duben nachodil dohromady přes 1200 km. Naběhali jsme víc než 11 hodin, na kole odjezdili skoro 110 hodin a víc než 50 hodin strávili při dalších aktivitách (jak víte, sex naše aplikace měřit neumí, tak si nedomýšlejte nic hanbatého :-). Jo a do výzvy „Do práce na kole“ jsme se samozřejmě zapojili taky. 


Náhlé životní zvraty člověk nikdy nečeká. Může se to stát, i když sportujete a jíte zdravě. Jednoduché online životní pojištění Mutumutu vás na eventuální výpadek příjmů pojistí. Takže pak v nemoci, kdy máte hlavu plnou jiných starostí, nemusíte řešit finance. A můžete si udržet finanční standard jako dřív.