Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

To nejlepší z velké pojišťovny i inovativního startupu. Mutumutu pojištění je součástí KB Pojišťovny

Čtení na 5 min
Spojení Mutumutu a KB POjišťovna
Produktový specialista | 16. června 2023

To nejlepší z velké pojišťovny i inovativního startupu. Mutumutu pojištění je součástí KB Pojišťovny

 

Mutumutu vzniklo jako startup projekt a čtyři roky upevňovalo svou pozici na českém pojišťováckem trhu. Dnes je již životní pojištění Mutumutu součástí KB Pojišťovny, ale stále s duší startupu získává nové a pečuje o stávající klienty. Spojením startupu se stabilním korporátem přináší pro klienty Mutumutu mnoho výhod. Zjistěte jaké. 

Mutumutu jsme stavěli s týmem odborníků, kteří se pojištění věnují více než dvacet let. Díky nim – ale především díky vám – jsme věděli, co všechno u životního pojištění lidi trápí. Proto jsme se rozhodli vytvořit jednoduché, srozumitelné, a především fungující životní pojištění, které si člověk dokáže sjednat snadno sám a online.

Jak to celé začalo?

Než dostal koncept Mutumutu jasné obrysy, předcházelo tomu mnoho výzkumů, rozhovorů s klienty různých pojišťoven i testování odlišných konceptů. Bylo důležité nestavět jen na znalostech produktových manažerů, ale hlavně na zkušenostech a názorech potenciálních klientů. Proto proběhlo mnoho diskuzí o tom, co klienty trápí, co jim v pojištění chybí a co by jim udělalo radost.

Koncept nového pojištění byl už pak docela rychle hotový. A na řadu přišla realizace. Vznikl startup Mutumutu a oslovil pojišťovny, které už pojištění na českém trhu pojištění nabízejí. Na spolupráci kývla KB Pojišťovna a společně vytvořily pojištění Mutumutu, které kryje jen to nejdůležitější: váš život a příjmy v případě nemoci nebo úrazu. Seškrtaly výluky na minimum a vymyslely jednoduchý způsob sjednání, který je navíc celý online. A také vznikl první prevenční program na českému trhu – klientům vrací na účet až 30 % pojistného, když se hýbou a žijí zdravě.

Období hájení

V říjnu 2018 si první klienti mohli úplně sami, online a během pár minut sjednat životní pojištění Mutumutu. Startup v následujících letech partnerům a investorům dokazoval, že koncept online životního pojištění dává smysl a má oprávněné místo na pojišťováckém trhu. Věříme, že Mutumutu bylo inspirací pro mnohé další online pojištění, která vznikla v následujících letech. V období covidu pak nejedna pojišťovna implementovala obdobné postupy sjednání, jaké používalo Mutumutu, aby ustála novou bezprecedentní situaci a nepřicházela o nové klienty.

Mutumutu také nasbíralo pár hezkých cen doma i v zahraničí. V roce 2021 například v anketě Zlatá Koruna vyhrálo 1. místo v kategorii Fintech, 1. místo v kategorii Startup v soutěži WebTop100 a v roce 2019 ocenění Nejlepší insurtech startup 2019 na konferenci Plug and Play v Mnichově.

Flexibilita startupu i stabilita korporátu

Je to tak! Mutumutu se osvědčilo. Naši klienti získají výhody pojištění z dílny flexibilního startupu a spolehlivého korporátu.

KB Pojišťovna jako stabilní velká společnost s mnohaletými zkušenostmi představuje jistotu, že když vás potká neštěstí, peníze budou vyplaceny rychle a spolehlivě. Že to je stabilní a spolehlivý partner, dokazuje i to, že na trhu působí už od roku 1995. Od roku 2001 je členem skupiny Société Générale. V anketě Hospodářských novin opakovaně získává ocenění v kategorii Nejlepší životní pojišťovna a Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovna.

Ale pojištění Mutumutu si zachovává svůj startup přístup a to je zárukou toho, že vše bude fungovat přesně tak, jak to vyhovuje vám. Vždy s vámi budeme jednat lidsky, jednoduše a srozumitelně. Protože vždy uděláme, co budeme moci, aby byl každý náš klient spokojený. 

Co to konkrétně znamená? Tak třeba že vždycky hledáme cesty, jak pro vás zjednodušit procesy, které s pojištěním souvisí. Vše, co jde, řešíme online a bez zbytečného papírování. Například když se rozhodnete pojištění ukončit, nepotřebujeme žádnou písemnou žádost. Napíšete e-mail nebo zavoláte a na ukončení se domluvíme. 

Naši operátoři na zákaznické lince nepoužívají předem připravené věty, šablony ani vzory hovorů –mluví s vámi tak jako s maminkou nebo kamarádem. Tak, abyste všemu rozuměli. 

Pojištění Mutumutu má jen minimum výluk. Kryje velké množství nemocí v rámci pojištění pracovní neschopnosti včetně takových, které bývají často ve výjimkách jiných pojišťoven, jako jsou bolesti zad a všechny psychické nemoci. Nejen pár diagnóz, peníze dostanete například i za syndrom vyhoření. Pojištění si nejen snadno sjednáte, ale stejně snadno ho můžete do druhého dne ukončit. A samozřejmě je úplně bez poplatků.

Co vlastně Mutumutu znamená?

Své jméno Mutumutu získalo z latinského slova mutua – vzájemný. Tato vzájemnost se odráží především ve vztahu s našimi klienty. Protože hlavním pilířem pojištění Mutumutu je to, že naši klienti dbají o své zdraví. Studie dokazují, že takoví lidé mají nižší riziko, že onemocní. A proto zákazníkům, kteří o sebe pečují a starají se o své zdraví, vracíme zaslouženě část zaplaceného pojistného zpět na účet. Vy nám a my vám. Vzájemně.

A co z toho budete mít vy?

S Mutumutu získáte výhody obojího. Stabilitu a spolehlivost velké korporátní společnosti a flexibilitu a inovativní přístup typické pro startup. Jistotu, že když vás potká neštěstí, dostanete bez vytáček peníze, které potřebujete. A pojištění, jemuž budete rozumět a které šetří váš čas i přírodu. Je totiž online, bez papírů, bez poznámek pod čarou, bez nátlaku, srozumitelné, fér, a navíc vás motivuje k většímu pohybu, zdravějšímu životnímu stylu a kdo ví, třeba i k výměně auta za kolo.


A navíc pro vás máme dárek! Každému klientovi, který si sjedná naše online životní pojištění do 30. června 2023, darujeme voucher v hodnotě 3 000 Kč na nákup sportovních potřeb. Nakupte si novou sportovní výbavu, začněte sbírat body a využijte výhody Mutumutu naplno.