Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Cvičit doma nebo v tělocvičně? Ani nápad, teď je trendy příroda!

Čtení na 5 min
Produktový specialista | 10. dubna 2024

Cvičit doma nebo v tělocvičně? Ani nápad, teď je trendy příroda!

V dnešním uspěchaném světě často zapomínáme na to, jak důležité je občas pracovně zpomalit a udělat něco užitečného pro své tělo. Právě teď, když se příroda probouzí k životu, můžeme i svůj život zpestřit a ozdravit třeba tím, že vyrazíme ven do nejbližšího parku nebo lesa a začneme se po zimě zase víc hýbat. Venkovní aktivity totiž dodávají tělu energii pro boj s „jarní únavou“ a zlepšují naše fyzické i psychické zdraví. A co možná nevíte, taky umí zlevnit životní pojištění Mutumutu!

Najít aktivity, které by bavily jak mladé, tak i rodiče s dětmi, může být pořádnou výzvou. Řešení je ale často mnohem jednodušší, než by se mohlo zdát a není k němu potřeba mít vybavení za desetitisíce anebo roční permanentku do sportovních zařízení. Proč si nezavzpomínat na dětství a nezačít třeba retro hrami, které jsou znovu populární? Určitě jste již slyšeli o skákání panáka a gumy, cvrnkání kuliček, schovávané a dalších hrách, pro které jsou venkovní hřiště přímo ideální. Na ně se postupně s teplejším počasím vrátí i většina míčových sportů, ale třeba i jóga nebo kruhový trénink. Zkuste je klidně všechny a zjistíte, že pohyb na čerstvém vzduchu není jen zdravý a ekologický, ale také zábavný. A taky přináší několik přidaných hodnot, třeba společně strávený čas s partnerem, dětmi, kamarády, vybaví se vám vzpomínky na dětství a přibydou i zcela nové zážitky. To vše navíc zadarmo!

Správné oblečení – cesta k pohodě i v nepohodě

Že je venku ještě zima? I když někdy může být, přece jen je teprve začátek jara, nebojte se chladného počasí, existuje spousta kvalitního outdoorového oblečení pro dospělé i děti, které kromě sucha udrží také teplo. Stačí nezapomenout na to, že na venkovní aktivity je nejdůležitější vybrat si správné oblečení, které by vás zbytečně neomezovalo v pohybu, ale zároveň udrželo v suchu, aby všechna vaše venkovní dobrodružství zůstala „nepromokavá“. Ve speciálním voděodolném oděvu a holínkách může i skákání v loužích být pro děti super hrou a velkou legrací, kterou jim nemusíte odpírat. Ale ani dospělí se v dobře zvoleném oblečení – nepromokavém a zároveň prodyšném – nemusejí bát aprílových rozmarů počasí. Nyní v březnu si na nové kousky outdoorového vybavení mohou snadno „vydělat“. Poradíme, jak.

Apka jako motivátor

Ať už jste venku s kýmkoli, nezapomeňte si s sebou vzít chytré hodinky nebo telefon. Budete je potřebovat, třeba proto, abyste s nimi sledovali počet svých kroků a mohli si nastavit nejrůznější sportovní módy. A pak už můžete navzájem soutěžit, kdo víc nachodí, naběhá, najezdí na kole…, zaznamenávat své pokroky a mít z nich radost. A to není vše, s vašimi „rekordy“ můžete i výrazně ušetřit. Životní pojištění Mutumutu totiž vrací peníze za zdravý životní styl. Jestliže spárujte svůj mobil s aplikací k pojištění Mutumutu, tak za každou sportovní aktivitu, preventivní prohlídku a nekouření postupně sbíráte body, které si pak proměníte na peníze, tedy slevu až 30 % z pojistného! Každý krok se vyplatí! Nyní dokonce dvojnásob, protože všichni, kteří si do 31. května 2024 sjednají pojištění Mutumutu s měsíčním pojistným alespoň 500 Kč, získají k pojištění příspěvek 3000 Kč na sportovní vybavení z partnerských e-shopů Decathlon, Top4Running, Sportisimo nebo Dupeto. Stačí 15 minut – uzavřít pojištění netrvá déle, a dárek je váš! Dost slušná motivace k dalšímu pohybu, cvičení, návštěvě fitka a třeba i běhu…

Běh jako cesta k lepšímu „já“

Běh – milovaný i nenáviděný. Upřít se mu však nedá, že je jednou z nejpopulárnějších forem venkovního pohybu. Nejenže přispívá k fyzické kondici, ale učí disciplíně, vytrvalosti a pomáhá navazovat kontakty mezi lidmi se stejným koníčkem. Adoptovat běh jako součást života má hlavně pozitivní zdravotní důsledky – běhání zvyšuje tepovou frekvenci, pomáhá posilovat srdce a cévy, snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Po běhu se člověk cítí přirozeně unavený a s čistou hlavou také mnohem lépe spí. A pokud nechcete během zakončit svůj pracovní den a vyhnat jím z hlavy všechny starosti a chmury, ale odstartovat, můžete vyběhnout klidně i ráno. Ideální je například den, kdy máte home office. Zprovozníte mozek, rozhýbete tělo, a přitom pak nemusíte absolvovat přípravy na cestu do práce mezi kolegy. Stačí se jen osprchovat a klidně v teplákách začít pracovat. Za zkoušku to stojí…

Sport jako životní styl členů rodiny Mutumutu

Venkovní aktivity jsou nejen možností, jak zaplatit za životko výrazně míň, ale i jak se zbavit stresu, zlepšit si fyzičku, nasát energii z přírody a radovat se i z jednoduchých věcí. O tom, jak pobyt venku dokáže obohatit váš život, se můžete přesvědčit třeba už příští víkend, až vyrazíte do přírody a začnete objevovat radosti aktivního života. Být aktivní, znamená být šťastný 😊. Tak neváhejte a podělte se s námi o své jarní zážitky a vaše oblíbené venkovní činnosti třeba na Instagramu nebo Facebooku.
A nezapomeňte, být venku je „eko“, být „eko“ je „in“ a jít ven nestojí nic!