Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Spojili jsme se s Podpořit.cz a za každého nového zákazníka darujeme 1600 Kč

Čtení na 4 min
podpořit.cz, tým

Spojili jsme se s Podpořit.cz a za každého nového zákazníka darujeme 1600 Kč

Víte, že když si teď u nás sjednáte životní pojištění přes platformu Podpořit.cz, darujeme 1600 korun někomu, kdo to opravdu potřebuje? Ale pomáhat se dá i v případě, že už pojistku máte. Díky Podpořit.cz neutratíte ani korunu, a přitom někomu možná změníte život.

Fintech může i pomáhat. V Mutumutu tomu věříme už od začátku. Sami pomáháme, kde můžeme, a vždycky máme radost, když narazíme na projekt, který to vidí podobně. Proto jsme si hned padli do oka s týmem internetové platformy Podpořit.cz, která vybírá peníze pro konkrétní lidi prostřednictvím takzvaného cause-shopping.

Dobré skutky nikdy nebyly dostupnější

Funguje to prostě a jednoduše. Nakoupíte na jednom z partnerských e-shopů a část peněz, které utratíte, jde rovnou na charitu. Vy přitom ze své kapsy nezaplatíte nic navíc. Vše platí ten který obchod. Tenhle způsob fundraisingu platí ve světě za obrovský trend. Není divu, prostě to funguje. Zvlášť v době, kdy na e-shopech nakupujeme opravdu všichni.

Komu vlastně pomůžete?

Aktuálně běží sbírka pro nadaci Wings For Life. Ta už osmým rokem pořádá světový běh, kterého se účastní tisíce lidí, a z výtěžku financuje výzkum pro léčbu pacientů s poraněním míchy. V Brně se letos běh uskuteční 9. května a vy na Podpořit.cz můžete přispět buď klasicky nákupem, nebo přímo složit startovné a vyběhnout taky.

wings for life, charitativní běh, podpořit.cz
Díky každoročnímu běhu už se podařilo dostat znovu na nohy několik lidí s těžkým poraněním páteře. Další rozvoj výzkumu můžete podpořit i vy.

„Až se vybere cílová částka, dostane šanci další příběh,“ říká zakladatel a šéf projektu Radim Oulehla. „Před Wings For Life to například byla sbírka pro devatenáctiletou Aničku, která má dětskou mozkovou obrnu. Podařilo se nám vybrat 80 tisíc na její neurorehabilitaci.“

„Ze začátku nám moc lidí nevěřilo, že jim nákupy skrze e-shopy mohou pomoct získat nějaké peníze. Takže jsme je oslovovali sami. Po prvních dvou třech kampaních nám ale začaly chodit žádosti,“ vysvětluje. „Interně jsme si stanovili základní pravidla, s pomocí kterých příběhy vybíráme. Máme plán na dlouhou dobu dopředu.“

Nejlíp to jde před Vánoci

Právě tehdy lidi nejvíc nakupují, a tedy i pomáhají. „Ale délka kampaně se obecně pohybuje mezi jedním až dvěma měsíci,“ dodává Radim Oulehla. „Závisí především na cílové částce, která je stanovena od samého počátku kampaně. A pak na tom, jak aktivně se v kampani angažují přímo lidé, kterým pomáháme. Největší tendenci jim pomoct mají totiž lidé v jejich okolí.“ Pomáhat ale může opravdu kdokoli.

S Mutumutu pomůžete ještě víc

Pokud u nás ještě nejste pojištěni, ale už o tom nějaký čas uvažujete, teď je ideální čas si pojistku sjednat. Za každého nového klienta, který uzavře pojistku přes Podpořit.cz, darujeme 1600 Kč na aktuální dobročinnou sbírku. Všechny peníze – do poslední koruny – jdou přímo jejich vybraným klientům, jako je Anička nebo nadace Wings For Life.

Jestli už naše pojištění máte, můžete pomoci tak, že nás doporučíte třeba rodině nebo známým. Nebo se podívejte do appky, ve které jsme pro vás společně s Podpořit.cz připravili speciální benefity. Získáte slevový kód do obchodů, se kterými spolupracují a které se zaměřují na zdraví. Už víte, že oceňujeme, když se o sebe staráte, takže vás v tom rádi podpoříme. A vy zase podpoříte někoho dalšího tím, že u nich nakoupíte.

O které obchody se jedná?

Podpořit.cz už spolupracuje s víc než tisícovkou e-shopů. Mrkněte k nim na web, kde jsou všechny sepsané – vsadíme kalhoty, že už na některém z nich beztak nakupujete. Slevu v naší aplikaci potom dostanete do obchodů MyProtein, Pilulka, VašeČočky, Liftea, Grizly, Nazuby, Herbatica, KnihyKazda a dalších.


A jak že oceňujeme, když se o sebe staráte? V rámci preventivního programu zákazníkům vracíme dohromady až 30 % z pojistného za to, že sportují, nekouří a chodí na kontroly k lékaři. Peníze jim chodí jednou za čtvrt roku přímo na účet.