Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Syndrom vyhoření, invalidita nebo pojištění života. S námi to zvládnete

Čtení na 4 min

Syndrom vyhoření, invalidita nebo pojištění života. S námi to zvládnete

Pojištění života, invalidity a pojištění proti výpadku příjmu třeba kvůli bolesti zad nebo vyhoření. V Mutumutu nepojišťujeme všechno, ale vybíráme si to podstatné. Předělali jsme pojištění od základů, aby odpovídalo tomu, jak dnes lidé žijí. Přijde nám absurdní, že dnešní pojišťovny nepojišťují to, co my. 

  1. Syndrom vyhoření a jiné psychické problémy

Víte že, psychické problémy stojí za 20 % pracovních neschopností a 25 % všech invalidních důchodů v ČR? Stres v zaměstnání vede často k vyhoření, ale v Mutumutu se na něj můžete pojistit. I na jiné obtíže. I když se o nich nemluví a je to velké společenské tabu, bereme to vážně. Na trhu najdete pár pojišťoven, které vám vyplatí rentu v invalidním důchodu. Mutumutu ji platí i za psychické choroby.

Bolest zad a pojištění pracovní neschopnosti

Z práce vás na dlouhou dobu může vyřadit třeba bolest zad, léčba se často táhne a vy se musíte dát do kupy, ne řešit existenční problémy, když máte plnou hlavu jiných věcí. Když nemůžete vydělávat, peníze chybí. S Mutumutu o výdělek nepřijdete. A to nejen v případě bolesti zad, ale i jiných vážných zdravotních obtíží, které vás dostanou ze hry.

Neplatíme za bolest, platíme, když máte skutečný výpadek příjmů. Takže když si zlomíte malíček na ruce, peníze od nás jen kvůli zlomenině nedostanete. Ale pokud ten malíček ovlivní vaši schopnost pracovat, protože ho potřebujete třeba jako klavírista nebo kuchař, náhrada mzdy za dočasnou pracovní neschopnost je u nás samozřejmost.   

Mutumutu loves OSVČ

Neděláme rozdíly mezi tím, zda jste zaměstnanec nebo na volné noze. Naopak. Zodpovědné freelancery a podnikatele taky podporujeme, což v českém pojišťovnictví není standard. Uvědomujeme si, že podnikatelé jsou motorem naší ekonomiky, a nechceme pro odvážnější nastavovat jiná pravidla. Zaměstnancům nemocenskou ze zákona hradí zaměstnavatel, jsou tedy chránění, ale OSVČ to mají mnohem těžší. Když onemocní a neplatí si kromě povinného zdravotního pojištění také nemocenskou, neschopenka od lékaře je jim dobrá leda na zátop v kamnech. I kdyby si státní nemocenskou platili, je pro ně v poměru cena/výkon poněkud nevýhodná. Naštěstí se dá u nás jednoduše nahradit pojištěním pracovní neschopnosti.

 

  1. Pojištění invalidity

Jinde volíte částku, na jakou se pojistíte. Jenže když se vám něco stane ve třiceti, tak vás asi milión nespasí. Zkuste si schválně rozdělit milión korun třeba na 30 let, a ty pak dále na jednotlivé měsíce. Vychází to na necelé 3 000 měsíčně. S Mutumutu to funguje jinak. Vyplácíme měsíční rentu a vy si sami určíte její výši a dobu pojištění. Po dobu pojištění máte jistotu, že si spolu s invalidním důchodem můžete udržet stejný příjem jako před nemocí či úrazem.

U nás máte jistotu, že si spolu s invalidním důchodem můžete udržet stejný příjem jako před nemocí či úrazem.
  1. Zajištění rodiny, pokud se vám něco stane

Zpravidla byste se měli pojistit na dobu, po kterou je někdo závislý na vašem příjmu (například vaše děti), a po dobu, kdy aktivně každý den pracujete. Když se vám pak něco stane, rodina bude mít příjem, na který je zvyklá. Mutumutu (životní pojištění online) to dělá férově a bez výjimek. To je vlastně základ, na kterém jsou postavena všechna naše pojištění. Děláme je pro lidi, jednoduše, bez kliček a háčků. U nás si pojistíte to opravdu podstatné.

Mutumutu máme rádi pohyb a zdravý životní styl.  Za radost ze sportu vás odměníme vrácením 20 % z ceny pojištění. Dalších 5 % získáte za to, že nekouříte a 5 % za to, že chodíte na pravidelné lékařské prohlídky.