Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

„Bez pojišťováka si životní pojištění nesjednám“ a další mýty o životním pojištění

Čtení na 3 min
„Bez pojišťováka si životko nesjednám“ a další mýty o životním pojištění

„Bez pojišťováka si životní pojištění nesjednám“ a další mýty o životním pojištění

Mýtů kolem životního pojištění koluje hodně. Že se nevyplatí, že stejně žádné peníze neuvidíme. Že tomu tak není, ale dokazujeme nejen my z Mutumutu. Minule jsme vám představili hlavních 5 mýtů o pojištění a teď se můžete mrknout na další. A hlavně na pravdy, které je vyvracejí. 

Mýtus: Hlavními příčinami invalidity a dlouhodobých pracovních neschopností jsou úrazy a nehody.

Pravda: Bývá to většinou kvůli nemoci. U invalidity jsou úrazy a nehody příčinou pouhých 6 % případů. U pracovní neschopnosti pak trochu víc, ale i tak je to pouhých 10 %. Nejčastější důvody pro přiznání invalidity jsou nemoci svalové a kosterní soustavy a poté duševní poruchy. Rakovina je pak diagnostikována téměř 100 tisícům lidí a invaliditu kvůli ní a nádorovým onemocněním pobírá v Česku přes 34 000 lidí.

Mýtus: Stát invaliditu uzná jen zřídkakdy. 

Pravda: V Česku žije přibližně 450 000 lidí s invalidním důchodem. To je asi tolik, jako má celý Liberecký kraj. 

U invalidity jsou úrazy a nehody příčinou pouhých 6 % případů. U pracovní neschopnosti pak trochu víc, ale i tak je to pouhých 10 %. Nejčastější důvody pro přiznání invalidity jsou rakovina a duševní poruchy.
Že jsou příčinou nehody a úrazy, je mýtus. Je to pouhých 6 % případů. Nejčastější důvody pro přiznání invalidity jsou rakovina a duševní poruchy.

Mýtus: Bez brokera si životní pojištění správně sjednat nejde. 

Pravda: Neplatí to pro všechna životní pojištění. A výzkumy navíc naznačují změnu. Časy, kdy Češi kvůli každé obchodní či administrativní záležitosti spěchali na pobočku či do místa prodeje, jsou, zdá se, nenávratně pryč. Otevřít si bankovní účet, povinné ručení nebo sjednat životní pojištění po internetu nebo přes mobilní aplikaci, je představa blízká čím dál většímu množství lidí. Konkrétně životní pojištění by po internetu byla ochotna uzavřít čtvrtina Čechů. Schůzku s poradcem přitom při výběru a uzavření životního pojištění pořád volí třetina, návštěvu pobočky pak čtvrtina lidí. Vyznat se totiž ve všech možnostech a nejméně 40 stránkách pojistných podmínek není žádná legrace. Proto je Mutumutu pochopitelné, se smlouvou na 2 stránky, a zvládnete si ho sjednat bez problémů sami. Kdyby to ale i tak bylo třeba, umíme vám poradit po telefonu, chatem, přes sdílenou obrazovku nebo e-mailem. Ne vždy se tedy musíte s někým složitě potkávat.

Životko od Mutumutu je pochopitelné a zvládnete si ho sjednat bez problémů sami.
Životko od Mutumutu je pochopitelné a zvládnete si ho sjednat bez problémů sami. To, že k tomu potřebujete brokera, je mýtus.

Mýtus: Životní pojištění si stačí sjednat k hypotéce, a vše je kryté.  

Pravda: Životko sjednané k hypotéce bude většinou krýt jen samotnou banku. Pokud si nejste jistí, jestli jste dostatečně krytí, pošlete nám svoji současnou smlouvu k životnímu pojištění, my se na to zdarma podíváme a řekneme vám, jak na tom jste. 

Mýtus: Myslet na životní pojištění znamená si ty nehezké věci přivolat.                                        

Pravda: Nedejte na pověry. Bude to spíš přesně naopak. Pokud se pojistíte, budete mít klid a nebudete se zbytečně stresovat, že vy nebo vaši blízcí nejsou zajištění, kdyby se cokoliv vážného stalo. Věřte, že klid na duši je pro vaše zdraví stejně důležitý jako sport nebo správné stravovací návyky.

V Mutumutu máme nejen férové podmínky, ještě vás k tomu odměníme za zdravý životní styl. Stačí, když semtam sportujete, nekouříte a chodíte na pravidelné lékařské prohlídky. Za to vám vrátíme až 30 % z ceny pojistného zpět.

Nevěřte na mýty a radši si užívejte života.
Nevěřte na mýty a radši si užívejte života.