Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Zdravější společnost, nižší uhlíková stopa i pojištění pro všechny. To jsou naše závazky pro lepší budoucnost

Čtení na 4 min
závazky, společenská zodpovědnost, koloběžka
Redaktor | 26. července 2022

Zdravější společnost, nižší uhlíková stopa i pojištění pro všechny. To jsou naše závazky pro lepší budoucnost

Zavázali jsme se k tomu, že budeme nabízet odpovědné životní pojištění. K tomu, že se o vás postaráme, když vy sami nebudete moci. A také k tomu, že budeme měnit společnost i svět, ve kterém žijeme, k lepšímu. Jak to děláme?

1. Pojištění zpřístupňujeme všem 🤗

V Mutumutu věříme, že životní pojištění by mělo být jednoduché, férové a dosažitelné pro všechny. A zvlášť by to mělo platit ve chvílích, kdy vám není zrovna hej. Jako v případě naší klientky Marie – maminky dvou dětí, která před třemi lety prodělala cévní mozkovou příhodu a skončila na vozíku s ochrnutou horní polovinou těla. Její manžel kvůli následným psychickým problémům skončil na neschopence, a celá rodina se tak ocitla v situaci, na kterou se nedá připravit dopředu. Pojištění s tím ale přece jen může pomoci: rodině jsme ihned pomohli s výpadkem měsíčního příjmu a přidali i něco navíc. Naši další klienti se totiž rozhodli svou vysportovanou odměnu věnovat přímo paní Marii.

My si hned na začátku dali za cíl překonat předsudky vůči pojištění prostřednictvím digitálního produktu, který se přizpůsobí potřebám jakéhokoli klienta. Naše služby tak využívá třeba majitelka umisťovací kočičí kavárny, podnikatelka Kateřina, která od roku 2018 zachránila 288 koček. Nebo náš klient Marek, který se narodil s vadou kyčlí a minulý rok se konečně dočkal operace. Podle jeho slov ho náš preventivní program motivoval k pravidelnému cvičení, a to natolik, že se mu podařilo vystoupat na Lysou horu. Což pro něj bylo dříve nemyslitelné.

závazky, společenská zodpovědnost, klient marek, lysá hora
Marek – jeden z našich klientů, kteří díky prevenčnímu programu udělali neuvěřitelné sportovní pokroky.

2. Zasazujeme se o zdravější společnost 💪

Češi ujdou v průměru 5508 kroků denně a ve srovnání s jinými státy se drží na předních příčkách. Alespoň tak to tvrdí žebříček, který sestavili vědci ze Stanfordovy univerzity. Taky už se ale ví, že každý druhý Čech přestal na jaře 2020 sportovat a všiml si, že se mu zhoršila fyzička. I když jsou už časy pandemie naštěstí za námi, dlouhodobé zdraví a prevence nemocí jsou právem jedním z nejdůležitějších témat posledních let. 

Mutumutu nemohlo zůstat stranou. Ostatně jsme jako první na českém trhu přišli s prevenčním programem, který naše klienty odměňuje za to, že nekouří, sportují, a také za to, že pravidelně navštěvují lékaře. A díky aplikaci Mutumutu vidíme, že sport naše klienty baví a mají skvělé výsledky. V roce 2021 ušli neuvěřitelných 187 000 kilometrů, na kole najezdili 21 687 hodin a my je za to odměnili celkem 4 158 907 Kč.

závazky, společenská zodpovědnost, jindřich lenz, do práce na kole
Na kole do práce pravidelně šlapou i naši zakladatelé Jindra a Tomáš. Zlepšují si tak kondičku a šetří planetu.

3. Redukujeme uhlíkovou stopu 🌱

Všechno včetně sjednání i zrušení smlouvy je v Mutumutu online. Smlouvy s partnery a zaměstnanci podepisujeme výhradně elektronicky prostřednictvím programu DocuSign. Smlouvy s klienty mají jiný, ale také plně elektronický proces: smlouvu si sjednáte v našem systému a jako podpis bereme první platbu pojištění. Pokud je to jen trochu možné, máme taky pracovní schůzky online, abychom nikam nemuseli cestovat. I naši klienti cení, že se nemusejí potkávat s poradci někde na kávě. A my jsme si spočítali, že už jsme tím ušetřili 667 000 listů papíru, což je skoro 70 zachráněných stromů.

Náš preventivní program je nejenom zdravý, ale navíc podporuje alternativní formy dopravy a pomáhá snížit emise CO2! Klienty motivujeme k tomu, aby chodili, jezdili na kole nebo na koloběžce, zkrátka aby se na svá pracoviště dopravovali jinak než autem. A výsledek? Od spuštění aplikace ušetřili „naši lidé“ tím, že místo autem jeli do práce na kole, téměř 66 tun CO2.


Chcete se i vy zapojit do našeho prevenčního programu? Sjednejte si pojištění Mutumutu, pravidelně se hýbejte, choďte preventivně k lékaři, odložte cigarety – a my vám za to budeme vracet až 30 % pojistného. Přímo na váš bankovní účet.