Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Mutumutu jako startovací pojištění pro Generaci Z

Čtení na 8 min
| 30. dubna 2024

Mutumutu jako startovací pojištění pro Generaci Z

Mládí vpřed! Na pracovní trh přichází nová vlna, takzvaná Generace Z. Jsou mladí, nezávislí, individualističtí, žijí digitálně a mají podnikatelského ducha. Také jsou zahlceni informacemi a silně ovlivnění sociálními médii. To poslední, na co myslí, je životní pojištění. Dobré pojištění přitom může být jejich jediná jistota a první stupeň k stabilní finanční budoucnosti.
Jsi z Generace Z a chceš pevný základ pro své budoucí finanční plány? Poradíme ti, jak.

Hned na začátku své dospělosti se Generace Z potýká s různými problémy. Někteří ještě nezačali ani vydělávat a už splácí dluhy ze studentské půjčky. Jiní byli nuceni si půjčit, aby složili kauci na pronájem, vybavili si nové bydlení nebo nakoupili osobní věci již z vlastní kapsy. Při vstupu do dospělosti je čekají nemalé výdaje. I když mají rádi výzvy, odkládat si peníze stranou a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu na těžké časy může být pro mnohé z nich dosti nedosažitelný cíl. Obzvlášť když 51 % jedinců z generace Z žije od výplaty k výplatě. Splácet takto vysoký účet za osamostatnění vyžaduje dostatečnou disciplínu při každoměsíčním hospodaření s vydělanými penězi. Ale je také důležité zvážit, jak budou tyto závazky spláceny, když bude pravidelný měsíční příjem přerušen. A s tím pomůže životní pojištění Mutumutu.

Mutumutu je jednoduché online životní pojištění, s rychlým sjednáním během pár minut. Pojišťuje jen to nejdůležitější, má minimum výluk, a navíc vrací část peněz těm, kteří o sebe pečují. Ale popořádku. Proč si myslíme, že je Mutumutu pojištění nejlepší volbou pro Generaci Z?

  1. Mutumutu je easyMutumutu jsme vytvořili tak, abys mu snadno porozuměl i bez poradce a zvládl se pojistit sám. Pojistné podmínky, které nazýváme Příručka k pojištění má jen 7 stran a je napsaná prostě a lidsky. Pojišťujeme  to nejdůležitější – pracovní neschopnost, invaliditu a smrt. Když kvůli zdravotní indispozici nemůžeš pracovat, pojištění Mutumutu dorovná tvůj chybějící příjem tak, abys hravě ustál své závazky a finanční plány.
  2. Mutumutu je onlineZapomeň na kafíčka s pojišťovákem, studování stohů papírů a formuláře. Mutumutu si sjednáš z pohodlí domova, během pár minut a online od začátku až po konec. Protože v Mutumutu je online vše. Sjednání, vyplnění zdravotního dotazníku, placení pojistného, ale i řešení změn na smlouvě i pojistných událostí. Když si projdeš kalkulaci, nikdo tě nebude kontaktovat, pakliže o to výslovně nepožádáš. A když si to rozmyslíš, můžeš svou pojistku ukončit online třeba i od zítřka. Šetříme tvůj čas i naši planetu.
  3. Mutumutu je funMiluješ technologie a aplikace? Mutumutu taky. Součástí Mutumutu je i Prevenční program, díky kterému si můžeš vysportovat odměnu i 30 % ze zaplaceného pojistného. Stačí se hýbat, nekouřit a chodit na preventivní prohlídky k lékaři. Mutumutu apka tě zvedne z gauče a nakopne. Naše apka zaznamená každý tvůj krok, minuty na kole nebo návštěvu fitka či jiných sportovišť. Za každý pohyb tě odmění body a ty pak jednou za kvartál proměníš na peníze, které ti vyplatíme na účet. Týdenní výzvy tě motivují, abys nepolevil a každý den pro sebe něco udělal.
  4. Mutumutu je basicKdyž nemáš žádnou finanční rezervu, je dobré životko ten nejlepší základ, na kterém můžeš stavět do budoucna. Nemoci ani úrazy nepočkají, až si našetříš dost peněz. Spíše naopak. Když kvůli nemoci nebo úrazu nemůžeš vydělávat, pojištění pracovní neschopnosti každý měsíc dorovná tvůj chybějící příjem, ať už si zaměstnanec nebo IČař. Když tě potká neštěstí a ty zůstaneš na invalidním vozíku, pojištění invalidity dorovná každý měsíc rozdíl mezi invalidním důchodem a tvým původním platem. A kdyby tě odnesla zubatá, pojištění smrti zaplácne tvé dluhy, takže je nebudou muset splácet tví rodiče.

Výhody pojištění v mládí

Čím mladší se pojistíš, tím levnější pojištění máš. Když se pojistíš co nejdřív, kdy je tvoje zdravotní karta „prázdná“ a ještě jsi fit, pojistíš se za dobrou cenu a bez výluk. A táto nízká cena za pojištění ti pak zůstane, i když se časem začne tvoje zdravotní karta plnit nemocemi. Když se ale pojistíš v pozdějším věku, až když už si prodělal nějaký těžký úraz nebo vážnou nemoc, může tvoje zdravotní historie znamenat přirážku na pojistném nebo dokonce individuální výluku. Pak bys už žádné plnění nedostal, kdyby se tvá nemoc vrátila. Některé nemoci můžou způsobit, že už tě nikdo ani nepojistí.

Co ovlivňuje cenu pojištění?

Věk – čím nižší věk, tím levnější pojištění

Zdraví – čím míň nemocí, tím nižší riziko pro pojišťovnu

Zaměstnání – některá povolání jsou pojistitelná pouze s vysokou přirážkou a jiná jsou úplně nepojistitelná. To platí po celou dobu pojištění, nejen při sjednání.

Lifestyle – cenu pojištění může ovlivnit i to, jaké děláš sporty.

Zatím co věk a zdravotní historii neovlivníš, tvé zaměstnání a životní styl se můžou a budou v průběhu let měnit. Pokud si se pojišťoval v době, kdy si dělal záchranáře, máš v ceně za pojištění zohledněnou přirážku za rizikové povolání. Když ale změníš práci a začneš dělat instruktora fitness, nezapomeň to oznámit pojišťovně. Jelikož tvé povolání již není tak rizikové, budeš platit pojistné bez přirážky. Ale pozor! Stejná logika platí i obráceně, když změníš práci z méně na více rizikovou.

A co pak?

Život jde dál. A mění se. Jak stoupáš po kariérním žebříčku, zvedá se tvůj příjem a rostou i náklady na život. Pak přijde rodina, hypotéka, děti a mnohem větší závazky. Stejně tak můžeš (a měl bys) měnit i svou pojistku. S narůstajícími příjmy i závazky by se měl měnit rozsah pojistného krytí a narůstat pojistné částky tvé pojistky. Dobré pojištění se flexibilně přizpůsobí všem změnám v tvém životě.

Co když už nízké krytí nebude postačovat?

Když tvoje příjmy a závazky rostou, můžeš si pojistné částky u jednotlivých rizik postupně navyšovat. Ideální je neukončovat již sjednanou pojistku, ale pouze ji upravit. Měnit můžeš pojistné částky, pojistná nebezpečí ale i dobu trvání pojištění. Pokud stávající pojištění nenabízí požadovanou částku, doplňte ho dalším pojištěním a nepřijdete tak o výhody pojistky stávající. Když to nejde u jedné pojišťovny, klidně si sjednat druhou pojistku a platit obě.

Proč a kdy první pojistku rozhodně neukončovat? Když už máš v zdravotnické kartě záznam o prodělání vážné nemoci, nebo jen podezření na ni. Nebo si prodělal vážný úraz. Nová pojistka může tyto nemoci a poúrazové končetiny z pojištění vyloučit. S vyšším věkem a horším zdravím bude pojistné na nové pojistce dražší. Zatímco pojistné na tvé původní pojistce nemoci ani úrazy, prodělané v době trvání pojištění, nezmění.

Když už původní pojistku přeci jen potřebuješ ukončit, vždy nejdřív počkej, než bude tvoje nová pojistka schválená pojišťovnou. Na začátku každého životního pojištění běží čekací doba , kdy tě ještě pojištění nekryje. Mysli na to, že čekací doba může trvat 3 měsíce u pracovní neschopnosti, 8 měsíců na nemoci v době těhotenství a dokonce i 12 měsíců u invalidity. Dobře si prostuduj podmínky, za kterých pojišťovna čekací lhůty ze staré smlouvy přebere a jestli vůbec. Starou pojistku ukonči až budeš plně krytý novou pojistkou, tedy až po uplynutí čekací doby. Pokud původní pojistku ukončíš dříve a nešťastnou náhodou při úrazu v čekací době skončíš na invalidním vozíku, neuvidíš peníze ani z nové ani z původní pojistky.

Mutumutu jako základní kámen

Pro Generaci Z bez vlastních finančních rezerv pro nečekané události jsme vytvořili životní pojištění Mutumutu, první základní kámen při budování finanční bezpečnosti a stability. Můžeš si zvolit taková rizika a pojistné částky, které odpovídají tvým konkrétním potřebám a životnímu stylu. Jednoduché online pojištění Mutumutu s pojistným od 300 korun měsíčně může být prvním základním životním pojištěním, které lze do budoucna upravovat a měnit. Nebo k němu připojistit další pojištění podle toho, jak se život mění.

Mutumutu je „super-simple“. Přesvědč se sám.