Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Na trh vstoupila nová aplikace online pojištění Mutumutu: pomůže vám začít znovu aktivně žít

Čtení na 4 min

Na trh vstoupila nová aplikace online pojištění Mutumutu: pomůže vám začít znovu aktivně žít

Startuje mobilní aplikace online životního pojištění Mutumutu. Namotivuje vás ke zdravému životnímu stylu, za jehož dodržování získáte nejen finanční odměnu.

„Když doskočíš tamhle na ten kámen, budeš lepší, než kluci z vedlejší chatky,“ hecovala mě kamarádka na táboře. Co na tom, že jsem si při skoku odřela koleno, byla jsem nakonec lepší než kluci! A to byla pro mě, tehdy devítiletou holku, motivace! Škoda že se časem utopila ve všech těch povinnostech, práci od rána do večera a pocitu, že na nějaké skákání nebo pobíhání po lese prostě nemám čas. Možná jste na tom podobně jako já – sport máte rádi, jen vám k němu občas chybí správná motivace a pravidelnost. I proto je tady nová mobilní aplikace, určená pro ty z vás, kteří se už pojistili u Mutumutu. Bude vám počítat jednoduché denní aktivity. Díky tomu uvidíte, že čas na lehké rozhýbání těla máte téměř vždy.

Vysportujte si slevu

Nemusíte být zrovna vrcholový sportovec, pravidelný dříč v posilovně nebo neúnavný běžec. Stačí, když si občas místo tramvaje dopřejete chůzi pěšky, strávíte chvilku před prací nebo po ní během v parku, a když se vám bude chtít, projedete se na kole. Právě takové aktivity zatím umíme počítat. Můžete si vybrat jednu z nich nebo zvolit kombinaci všech.

Nejenom že si vyčistíte hlavu a procvičíte tělo, ale za každou takovou aktivitu nasbíráte v naší aplikaci body.  

Aplikaci Mutumutu stačí propojit s vaší stávající sportovní aplikací, díky níž můžeme začít zpracovávat údaje o vaší pohybové činnosti. Za plnění aktivit nad denní minimum získáte body, které se každý čtvrtrok sečtou, a podle toho vám vrátíme část z ceny pojistného. Můžete si tak vysportovat až 20 % z vámi zaplaceného pojistného. Konečná částka se bude odvíjet od toho, jak často nebo jak dlouho budete provozovat jednu ze tří výše zmíněných činností nebo jejich kombinaci. Dalších 5 % vám vrátíme, pokud prokážete, že chodíte pravidelně ke svému praktickému lékaři na preventivní prohlídky. A ještě 5 % od nás nazpátek dostanou klienti nekuřáci.

Snadno dosažitelné cíle

Vše funguje na principu tzv. týdenních výzev. „Chceme lidi motivovat k pravidelnému pohybu. Pokud bychom jim dávali čtvrtletní cíle, spíše bychom je tím demotivovali,“ uvažuje Jindřich Lenz, spoluzakladatel Mutumutu. Vaše cíle pro vás tedy budou snáze dosažitelné. Dovedete si představit, že naběháte 1260 minut za čtvrt roku? Kolikrát v týdnu byste tedy museli jít běhat? Na jak dlouho? A teď jinak: co uběhnout 105 minut za týden? To už je lepší, že? Stejné je to s kroky. Snáze si představíte, že ujdete 7,5 tisíce kroků za den než 630 tisíc za čtvrt roku.

Co s aplikací chystáme dál?

„Nezůstaneme jen u chůze, běhání a jízdy na kole. V novém roce plánujeme přidat další indoorové aktivity jako fitness nebo plavání,“ říká Jindřich. A jak je budeme měřit? Pokud přijdete do fitka nebo na jógu, nahlásíte nám to v aplikaci a vyberete sportoviště, ve kterém se právě nacházíte. Zkontrolujeme, že se na daném místě opravdu nacházíte, a začneme vám měřit čas. Jakmile skončíte se sportem, stačí aktivitu v aplikaci ukončit. Za každou návštěvu sportoviště trvající alespoň 45 minut dostanete 20 bodů. Maximálně však 40 bodů za den.

Nebojte se, jsme féroví a sem tam vám něco odpustíme. Za každý kvartál vám ze 13 výzev stačí splnit 10. Chceme vám ukázat takovou cestu ke zdravému životnímu stylu, která vás bude bavit a budete se v ní cítit dobře. Uvidíte sami. Třeba díky nám doskočíte o mnoho dál, než jste si původně mysleli!

Jste zákazník Mutumutu? Stáhněte si aplikaci a začněte s programem Mutumutu.

Stáhnout aplikaci na Apple Store

Stáhnout aplikaci na Google Play

Nejste zákazník? Podívejte se na naše stránky.