Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Léto a jóga nejdou dohromady? 5 nejčastějších výmluv a jak s nimi zatočit

Čtení na 4 min
Cvičení jógy venku

Léto a jóga nejdou dohromady? 5 nejčastějších výmluv a jak s nimi zatočit

Když se řekne letní sport, lidé si mnohdy vybaví cyklistiku, turistiku, plavání či nějaké trochu bláznivější vodní sporty. Méně z nás si už ale vzpomene na jógu. Přitom jóga je ideální celoroční aktivita. Je to způsob, jak se udržovat v kondici, pomáhá zvládat stres a krásně se díky ní protáhnete. A co si budeme povídat, ztuhlé svaly po několikahodinové cestě autem do Chorvatska dokážou dobrý pocit z dovolené trochu pokazit. Dali jsme proto dohromady pět nejčastějších výmluv proč v létě necvičit jógu a sepsali proti nim neprůstřelné argumenty, proč se naopak do jógy pustit i v letním období. 😉☀️

 

1. „Nechci cvičit jógu někde ve studiu“

Chápeme, že když je venku hezky, čas strávený za dveřmi tělocvičny vás příliš neláká. Bez obav, kvůli tomu na jógu zanevřít nemusíte. Dá se totiž pohodlně cvičit i venku. V letních měsících spousta lektorů vypisuje lekce s místem konání například v lokálním parku. Zkuste se podívat na stránky svého oblíbeného jógového studia či samotného lektora. Případně zkuste omrknout tematické facebookové skupiny. Jistě něco najdete a třeba přitom potkáte i nové známé. 

2. „Na jógu je moc teplo“

Zejména u některých dynamičtějšího druhů jógy se člověk občas dost zapotí. Jasně, nechceme všichni chodit v létě splavení nebo riskovat přehřátí, ale i na tohle máme řešení. Zkuste jógu cvičit častěji z rána, před osmou či devátou ranní. Nebo naopak později večer. Prostě cvičte tehdy, kdy venku nevládnou úplné pařáky. 😁 Případně volte pro cvičení studia s klimatizací. Ale na druhou stranu, když je venku hezky, není trochu škoda se někde zavírat? 

3. „Zase se zpotím a budu s sebou muset brát tašku na převlečení“

Nechce se vám s sebou tahat kopec věcí, jak kdybyste odjížděli na víkend do hor? Nebojte, i na toto máme pár tipů. Jógamatku můžete mít vlastní, ale ve většině studií vám i nějakou zapůjčí. Místo klasické utěrky si zkuste pořídit malý cestovní rychleschnoucí ručník. Seženete ho v jakémkoli sportovním obchodě. A když je složený, vejde se i do menší kabelky. Pokud jde o kosmetiku, doporučujeme si do malých lahviček odlít jen nezbytné množství šamponu čí sprchového gelu. Nebudete pak s sebou muset nosit celé balení. Navíc podobné lahvičky využijete i při cestování letadlem. Ty s objemem do 100ml si totiž můžete zabalit i do příručního zavazadla.

4. „Přes léto mám děti doma celý den, to na jógu nemůžu“

Dětské koutky už dnes naštěstí nejsou taková rarita. Můžete se poohlédnout po cvičišti, kde vám vaše raubíře pohlídají. Výhoda jógy navíc je, že není věkově omezená. Zkuste pro změnu vzít děti s sebou. Vybíjí si energii a zároveň strávíte společný čas trochu jinak, než u vás třeba bývá zvykem. Navíc existují i speciální lekce jógy pro maminky s dětmi, kde tempo a cviky přizpůsobí nejen vašim schopnostem, ale i těm vašich ratolestí.

5. „Já přes léto utrácím na dovolené, nemůžu si to dovolit” 

Letní dovolená či šetření na ni může někdy způsobit čáru přes rodinný rozpočet. Ale k józe naštěstí nepotřebujete žádné super drahé cvičící stroje. Na YouTube najdete spoustu videí s různými typy jógy. Nemusíte proto nikam chodit, stačí si doma zapnout počítač či mobil a vybrat si jakýkoliv set, na který máte zrovna chuť. Výhoda domácího cvičení je, že si čas a délku přizpůsobíte svým možnostem, a navíc nejste limitovaní prostorem. 

 


Věděli jste, že Mutumutu vám vrátí část pojistného za to, že se hýbete a žijete zdravě? Stačí si stáhnout naši aplikaci. Body můžete sbírat za 50 různých sportů! A celkem vám za pohyb vrátíme na účet až 20 % zaplaceného pojistného. Spočítejte si, na kolik by vás životní pojištění Mutumutu vyšlo.